دوره 76، شماره 9 - ( آذر 1397 )                   جلد 76 شماره 9 صفحات 646-642 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hasanzadeh M, Jedde L, Mousavi Seresht L, Vatanpoor K. Birth of a live fetus in twin pregnancy with hydatidiform mole and co-existent a live fetus: case report. Tehran Univ Med J 2018; 76 (9) :642-646
حسن‌زاده ملیحه، جدی لیدا، موسوی سرشت لیلا، وطن‌پور خاطره. تولد نوزاد زنده در بیمار با حاملگی دوقلویی یک قل مول و یک قل جنین سالم: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1397; 76 (9) :642-646

1- گروه انکولوژی زنان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، hasanzademofradm@mums.ac.ir
2- گروه زنان و زایمان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
3- گروه انکولوژی زنان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
زمینه: شیوع بارداری دوقلویی (مول هیداتی فورم- جنین طبیعی) حدود یک مورد در ۲۲ تا ۱۰۰ هزار مورد می‌باشد. این نوع حاملگی به‌طور معمول با عوارض مامایی متعددی همراه است که نیازمند ختم زودرس بارداری می‌گردد. در این مطالعه یک مورد زایمان موفق به‌دنبال حاملگی دوقلویی مولار گزارش شد.
معرفی بیمار: زن ۳۵ ساله، G۲ab۱ با تشخیص بارداری مولار دوقلویی در سن ۱۱ هفتگی در دی ۱۳۹۵ به بیمارستان قائم مشهد ارجاع گردید. بیمار طی بارداری سه نوبت به‌دلیل بالا رفتن فشارخون بستری شد و بارداری در ۳۶ هفتگی، با تولد نوزاد پسر سالم خاتمه یافت. پس از گذشت یک سال از زایمان سطحβ-human chorionic gonadotrophin (BhCG) غیر قابل اندازه‌گیری است.
نتیجه‌گیری: در حاملگی مولار دوقلویی، در مواردی که یک جنین از نظر کاریوتیپ طبیعی و فاقد ناهنجاری باشد و علایم خطرسازی وجود نداشته باشد، ادامه بارداری توصیه شده است و نظارت دقیق طی بارداری و پس از ختم بارداری ضروری است.
نوع مطالعه: گزارش موردي |