دوره 76، شماره 11 - ( بهمن 1397 )                   جلد 76 شماره 11 صفحات 766-762 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heidari M, Maboudi A, Motevali S, Sobouti F, Moosazadeh M. Practice of oral and maxillofacial surgeons in bisphosphonates users in Tehran: brief report. Tehran Univ Med J 2019; 76 (11) :762-766
حیدری محدثه، معبودی آویده، متولی سپیده، ثبوتی فرهاد، موسی‌زاده محمود. عملکرد جراحان فک و صورت در درمان بیماران مصرف‌کننده بیس‌فسفونات‌ها در تهران: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1397; 76 (11) :762-766

1- گروه پریودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران. مرکز تحقیقات ایمپلنت دندانی، پژوهشکده علوم دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه پریودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، مرکز تحقیقات دیابت، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران. ، avideh48188@yahoo.com
3- دندانپزشک عمومی، تهران، ایران.
4- گروه ارتودنتیکس، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.
5- مرکز تحقیقات علوم بهداشتی، پژوهشکده اعتیاد، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران.
زمینه و هدف: استئنونکروز فک‌ها وابسته به بیس‌فسفونات درمان بسیار مشکلی دارد و قابل پیشگیری می‌باشد. هدف از انجام مطالعه کنونی بررسی آگاهی و عملکرد جراحان فک و صورت شهر تهران در درمان بیماران مصرف‌کننده بیس‌فسفونات‌ها بود.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی بوده است که از فروردین تا تیر ۱۳۹۵ به‌روش نمونه‌گیری سرشماری در گروه جراحان فک و صورت شهر تهران انجام شد. مطالعه مورد نظر براساس پروپزال طرح تحقیقاتی که در دانشکده دندانپزشکی ساری تصویب شد انجام گرفت. روایی و پایایی، پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: از میان ۱۲۳ جراح فک و صورت شهر تهران، ۱۰۲ نفر به پرسشنامه‌ها پاسخ دادند. ۷۷/۲% جراحان پاسخ صحیحی به سوالات مربوط به کاشت ایمپلنت دادند که درصدش نسبت به سایر پروسه‌های درمانی بیشتر بود.
نتیجه‌گیری: آگاهی و عملکرد جراحان فک و صورت شهر تهران در درمان بیماران مصرف‌کننده بیس‌فسفونات‌ها مناسب می‌باشد.
نوع مطالعه: گزارش كوتاه |