دوره 76، شماره 11 - ( بهمن 1397 )                   جلد 76 شماره 11 صفحات 771-767 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pourali L, Jafarian A H, Vatanchi A, Soltani M, Moghimi Roudi A. Abdominal hydatid cyst with presentation of ovarian cyst in ultrasonography: case report. Tehran Univ Med J 2019; 76 (11) :767-771
پورعلی لیلا، جعفریان امیرحسین، وطنچی عطیه، سلطانی مژگان، مقیمی رودی علی. کیست هیداتید شکمی با تظاهر کیست تخمدان در سونوگرافی: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1397; 76 (11) :767-771

1- گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
2- گروه پاتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
3- گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، vatanchia@mums.ac.ir
4- گروه جراحی عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
زمینه: کیست هیداتید یک بیماری آندمیک در ایران و بسیاری از کشورهای خاورمیانه می‌باشد. هدف از این مطالعه گزارش یک مورد تظاهر نادر کیست هیداتید امنتوم بود.
معرفی بیمار: زن ۲۶ ساله با درد شکمی در ناحیه هیپوگاستر به درمانگاه زنان بیمارستان قائم در سال ۱۳۹۶ مراجعه کرد. در سونوگرافی تصویر کیست به سایز mm ۹۵×۱۰۵ در آدنکس راست رویت شد. به‌علت ادامه درد شکمی، بیمار لاپاراتومی شد. یک کیست cm ۱۵×۱۰ با جدار نازک چسبیده به امنتوم و انتهای کوچک معده رویت شد که با یک پدیکول    cm ۶×۳ به انحنای کوچک معده متصل بود. با گرفتن پایه پدیکول، کیست به‌صورت کامل و بدون پارگی خارج گردید. بافت خارج‌شده براساس گزارش پاتولوژی کیست هیداتید چسبیده به امنتوم بود.
نتیجه‌گیری: در صورت وجود توده سیستیک در فضای پریتوان باید کیست هیداتید را در نظر داشت. جهت پیشگیری از عوارض و عود بیماری بهتر است در حین جراحی تا حد امکان از پاره شدن کیست اجتناب گردد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |