دوره 64، شماره 4 - ( 4-1385 )                   جلد 64 شماره 4 صفحات 60-54 | برگشت به فهرست نسخه ها

M. Khosravi, M. Ghaheryfar, A. Monfared. Etiology of end stage renal disease in dialysis patient in Gilan province. Tehran Univ Med J 2006; 64 (4) :54-60
مسعود خسروی ، مریم قاهری فر ،  علی منفرد . مقایسه بررسی علل ایجاد کننده END STAGE RENAL DISEASE دربیماران دیالیزی استان گیلان. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1385; 64 (4) :54-60

زمینه و هدف: براساس مسایل مرتبط با ژنتیک، عادات غذایی و سطح بهداشت عمومی، علل ایجاد کننده (End Stage Renal Disease) ESRD می‌توانند متفاوت باشند.
ESRD مرتبه‌ای از نارسایی کلیه است که اگر درمان‌های جایگزین انجام نشوند، می‌تواند منجر به مرگ گردد. در این تحقیق علل ESRD در بیماران دیالیزی استان گیلان بررسی می‌شود و فراوانی نسبی علل ایجاد کننده ESRD در بیماران دیالیزی تعیین خواهد شد.
روش بررسی: این تحقیق به روش توصیفی بر روی 407 نفر بیماری که از مهر ماه 1381 تا مهر ماه 1382در مراکز همودیالیز استان گیلان تحت دیالیز بوده‌اند صورت گرفت. اطلاعات از پرونده بیماران در بخش همودیالیز استخراج شد و بررسی آماری با استفاده از برنامه SPSS-10 صورت گرفت.
یافته‌ها: در بررسی صورت گرفته روی 407 نفر بیمار همودیالیزی در استان گیلان، شایع‌ترین علل ایجاد کنندهESRD عبارتند از: هیپرتانسیون144 نفر (4/35 %)، علل نامعلوم 66 نفر (2/16%)، دیابت 56 نفر (8/13%)، گلومرولونفریت 39 نفر (6/ 9 %)، بیماری‌های اورولوژیک 37 نفر (1/9 %)، بیماری‌های کیستیک کلیه 31 نفر(6/7%)، سایر موارد24 نفر(9/5%)، بیماری‌های مادرزادی10 نفر (5/2 %).
نتیجه‌گیری: علی رغم این که دیابت و سپس هیپرتانسیون شایع‌ترین علل ایجاد کننده ESRD ذکر شده‌اند، در مطالعه ما هیپرتانسیون علت شماره یک بود.

واژه‌های کلیدی: اتیولوژی