دوره 77، شماره 2 - ( اردیبهشت 1398 )                   جلد 77 شماره 2 صفحات 141-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mousavi Vahed S H, Afiat M, Alizadeh F, Hamidi Laien A, Khademi Z, Nikoozadeh A. A case report of ovarian fibroids torsion with ascites and pleural effusion: case report. Tehran Univ Med J 2019; 77 (2) :137-141
موسوی واحد سیده حورا، عافیت ملیحه، علیزاده فهیمه، حمیدی لاین آناهیتا، خادمی زینب، نیکوزاده آذین. گزارش یک مورد تورشن فیبرومای تخمدان همراه با آسیت و افیوژن پلور: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1398; 77 (2) :137-141

1- گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
2- گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. ، alizadehfh951@mums.ac.ir
3- گروه آسیب‌شناسی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
زمینه و هدف: فیبروما شایعترین تومور سالید درجه پایین تخمدان است. فیبرومای تخمدان در ۱۰-۱ درصد موارد با سندرم میگز (Meigs syndrome) همراهی دارد.
معرفی بیمار: بیمار زن ۶۵ ساله منوپوز با شکایت درد شکمی، فروردین ۱۳۹۷ به مرکز دانشگاهی امام رضا (ع) مشهد مراجعه کرد. در معاینه شکم، توده‌ی ۲۰۰×۱۰۰ میلیمتری با قوام نرم لمس شد. در آزمایشات، لکوسیتوز و CA125 بالاتر از ۲۰۰ بود. در تصویر قفسه صدری افیوژن پلورال دوطرفه گزارش و در سی‌تی اسکن کانون هتروژن ۱۷۰×۱۰۰ میلی‌متری لبوله با منشا آدنکس راست با انهنسمنت (Enhancement) ضعیف دیده شد. در لاپاراتومی تجسسی آسیت فراوان مشهود بود. امنتوم ملتهب سطح تخمدان راست را پوشانده و توده حجیم سالید-کیستیک، نامنظم، لبوله و محصور درون کپسول در محل آدنکس راست دیده شد. سالپنگواووفورکتومی راست انجام و نتایج آسیب‌شناسی ضایعات پرولیفراتیو خوش‌خیم سلول‌های فیبروبلاست بدون میتوز منطبق بر فیبروم تخمدانی را گزارش کرد.
نتیجه‌گیری: در موارد همراهی توده تخمدان با آسیت و پلورال افیوژن می‌بایست سندرم میگز در تشخیص‌های افتراقی قرار گیرد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |