دوره 70، شماره 7 - ( 7-1391 )                   جلد 70 شماره 7 صفحات 451-447 | برگشت به فهرست نسخه ها

M A, S S, N B P, Sh H K, M J, A A et al . Prevalence and risk factors of osteoporosis in postmenopausal women with rheumatoid arthritis: a brief report. Tehran Univ Med J 2012; 70 (7) :447-451
آقایی مهرداد، صدیقی سیما، بهنام‌پور ناصر، هزارخوانی شرابه، جام شیر محسن، آق آیلی و همکاران.. شیوع پوکی استخوان و عوامل موثر بر آن در زنان یائسه مبتلا به آرتریت روماتویید: گزارش کوتاهشیوع پوکی استخوان و عوامل موثر بر آن در زنان یائسه مبتلا به آرتریت روماتویید: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (7) :447-451

1- گروه روماتولوژی مرکز تحقیقات بافت همبند و مفاصل استخوان، دانشگاه علوم پزشکی گرگان
2- گروه آمار دانشگاه علوم پزشکی گرگان
3- گروه داخلی، مرکز تحقیقات بافت همبند و مفاصل استخوان دانشگاه علوم پزشکی گرگان
4- دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گرگان
5- پزشک عمومی دانشگاه علوم پزشکی گرگان
6- مرکز تحقیقات استئوپورز دانشگاه علوم پزشکی تهران ، mahdieh.shojaa_mw@yahoo.com
زمینه و هدف: یائسگی و بیماری آرتریت روماتویید، از عوامل تاثیرگذار در کاهش دانسیته استخوانی می‌باشند، این مطالعه با هدف بررسی شیوع پوکی استخوان و ارتباط آن با برخی عوامل در زنان یائسه مبتلا به آرتریت روماتویید انجام شد.
روش بررسی: مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر، در سال 1388، بر روی کلیه زنان یائسه مبتلا به آرتریت روماتویید بیمارستان آموزشی درمانی پنج آذر شهرستان گرگان انجام شد. اطلاعات لازم به‌وسیله پرسش‌نامه از پرونده‌های بیماران استخراج گردید.
یافته‌ها: در مجموع 98 زن یائسه مبتلا به آرتریت روماتویید مورد بررسی قرار گرفتند. متوسط مدت زمان یائسگی و متوسط مدت بیماری به‌ترتیب 39/9 و 13/5 سال بود. شیوع کلی استئوپروز 3/13% گزارش شد. سن، مدت یائسگی و مدت بیماری با تراکم استخوان رابطه معنی‌داری داشتند (05/0P<).
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر شیوع به‌نسبت بالای پوکی استخوان در مهره‌های کمری بیماران یائسه مبتلا به آرتریت روماتویید را تایید می‌کند.