دوره 70، شماره 7 - ( 7-1391 )                   جلد 70 شماره 7 صفحات 456-452 | برگشت به فهرست نسخه ها

M F, A T, M S, S N, Sh J N, Gh G. Superantigens in polyp tissue of patients with chronic rhino-sinusitis, a comparative study: a brief report. Tehran Univ Med J 2012; 70 (7) :452-456
فرهادی محمد، طباطبایی آذردخت، شکرآبی مهدی، نوربخش ثمیله، جوادی‌نیا شیما، قوامی یاسر. بررسی سوپرآنتی‌ژن‌ها در بافت پولیپ بیماران مبتلا به رینوسینوزیت مزمن در مقایسه با گروه کنترل: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1391; 70 (7) :452-456

1- بیمارستان رسول اکرم دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- بیمارستان رسول اکرم دانشگاه علوم پزشکی تهران ، cpidir@gmail.com
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
زمینه و هدف: استافیلوکوک اورئوس سوپرآنتی‌ژن‌های زیادی ترشح می‌کند که در التهاب مخاط سینوس‌ها و ایجاد رینوسینوزیت مزمن نقش دارند. هدف این مطالعه، بررسی وجود این سوپرآنتی‌ژن‌ها در بافت پولیپ بینی مبتلایان به رینوسینوزیت مزمن و مقایسه آن با گروه کنترل بود.
روش بررسی: آنالیز بافت پولیپ بینی در 38 بیمار و نمونه مخاطی 14 کنترل از نظر وجود سوپرآنتی‌ژن‌های اگزوتوکسین A، B، C، D و TSST1 با روش RT-PCR و ELISA انجام شد.
یافته‌ها: در بررسی RT-PCR در 2/88% بیماران و 5/45% گروه کنترل حداقل یک سوپرآنتی‌ژن شناسایی شد که از نظر آماری اختلاف معنی‌داری دارد (03/0P=). در بررسی کلی از نظر سوپرآنتی‌ژن‌ها با روش ELISA در 100% بیماران و 5/35% گروه کنترل حداقل یک سوپرآنتی‌ژن شناسایی شد که از نظر آماری اختلاف معنی‌داری داشت (001/0P<).
نتیجه‌گیری: نشان داده شد که بین سوپرآنتی‌ژن‌های استافیلوکوکی و پولیپ بینی و احتمال دخالت آن‌ها با پاتوژنز پولیپوز بینی ارتباط وجود دارد.

واژه‌های کلیدی: سوپرآنتی‌ژن، RT، PCR، ELISA