دوره 64، شماره 1 - ( 1-1385 )                   جلد 64 شماره 1 صفحات 6-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moosavi A, Mehrabi F, Ghanbari Z. A Short-Term Follow-Up Of Tension-Free Vaginal Tape For Surgical Treatment Of Stress Urinary Incontinence. Tehran Univ Med J 2006; 64 (1) :1-6
موسوی اعظم السادات، محرابی فاطمه، قنبری زینت. درمان بی اختیاری استرسی ادرار در زنان با استفاده از (Tension-free vaginal tape=TVT). مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1385; 64 (1) :1-6

زمینه و هدف:  یکی از نادرترین نقایص مادرزادی اندام است. در سری  انسیدانس پائینی داشته به‌طوری که از 2758 آنومالی مادرزادی بررسی شده تنها 28 مورد به این اختلال مبتلا بوده‌اند و از سوی دیگر تنوع قابل توجهی در آن مشاهده گردیده است. با توجه به شیوع کم، تنوع زیاد و تجربه درمانی اندک، بررسی و ارائه تجارب و نتایج هر طرح درمانی می‌تواند به سایر درمانگران کمک شایانی نماید.

روش بررسی: تمام بیمارانی که در فواصل سال‌های 1372 الی 1385 با نقص فوق به مرکز ما مراجعه داشتند (پنج پسر و یک دختر با هفت اندام فوقانی درگیر) از نظر دفورمیتی‌های موجود، تأثیر برداشتن نسج غیرطبیعی جایگزین استخوان (Anlage) بر پیشگیری یا تصحیح انحراف مچ دست و تأثیر جراحی‌های دست (نظیر اعاده اپوزیشن و تاندون ترانسفر) بر عملکرد اندام بررسی شدند.

یافته‌ها: برداشتن  در تصحیح دفورمیتی شدید مچ به طور نسبی مؤثر است اما موجب تغییر قابل ملاحظه در عملکرد اندام نمی‌شود. اوستئوتومی متا کارپ اول و تاندون ترانسفر جهت بهبود اپوزیشن شست تأثیر بیشتری بر عملکرد اندام در مقایسه با برداشتن Anlage دارد.

نتیجه‌گیری: با توجه به عملکرد خوب اندام فوقانی علیرغم وجود انحراف به سمت اولنار شدید در بعضی بیماران و احتمال عود یا بروز آن بعد از برداشتن جراحی‌هایی‌ نظیر استئوتومی متاکارپ اول و تاندون ترانسفر ممکن است بیش از برداشتن Anlage در بهبود عملکرد اندام مؤثر باشند.