دوره 79، شماره 2 - ( اردیبهشت 1400 )                   جلد 79 شماره 2 صفحات 144-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ayati M, Nowroozi M R, Fotovat A, Amini E, Salahshour F, Sharifi L. Renal Ewing's sarcoma with the spread of tumor thrombosis to the inferior vena cava: case report. Tehran Univ Med J 2021; 79 (2) :141-144
آیتی محسن، نوروزی محمد رضا، فتوت امیررضا، امینی عرفان، سلحشور فائزه، شریفی لاله. سارکوم یوئینگ کلیه همراه با گسترش تومور ترومبوز به ورید اجوف تحتانی: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1400; 79 (2) :141-144

1- مرکز تحقیقات سرطان‌های دستگاه ادراری تناسلی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
2- گروه رادیولوژی، مرکز تحقیقات رادیولوژی تشخیصی و مداخله‌ای پیشرفته، مجتمع بیمارستانی امام‌خمینی (ره)، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات سرطان‌های دستگاه ادراری تناسلی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، l_sharifi@razi.tums.ac.ir
چکیده:   (2008 مشاهده)
زمینه و هدف: تومورهای Ewing's Sarcoma/Primitive neuroectodermal tumor (PNET) گروهی از تومورها با منشاء ستیغ عصبی هستند که در بافت‌های نرم یا استخوانی ایجاد می‌شوند. سارکوم یوئینگ کلیه بسیار نادر است و بروز تومور ترومبوز آن نیز بسیار نادر است.
معرفی بیمار: بیمار پسر 14 ساله‌‌ای است که به‌طور همزمان دچار توده در مهره‌ها و کلیه راست با تشخیص پاتولوژی Ewing's sarcoma شده است. در MRI شکمی و Venography MR تومور ترومبوز IVC به طول cm 10 مشاهده می‌شود. در بهمن 1398 بیمار توسط تیم اروانکولوژی و جراحی قلب بیمارستان امام‌خمینی تهران بدون انجام توراکوتومی جراحی می‌شود و تومور ترومبوز خارج و نفرکتومی می‌شود. سه روز بعد بیمار با حال عمومی خوب و ارجاع کمورادیوتراپی ترخیص می‌شود.
نتیجه‌گیری: این بیمار نشان داد که تشخیص و درمان به موقع بیماران مبتلا به سارکوم یوئینگ علیرغم پیشرفته بودن وضعیت بیماری به‌همراه درمان‌های ادجوانت می‌تواند در بقای بیماران موثر باشد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |