دوره 80، شماره 9 - ( آذر 1401 )                   جلد 80 شماره 9 صفحات 685-681 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saeidi R, Saeidi A, Izanloo A, Hosseini M. The effect of neonatal bloodletting in the treatment of neonatal jaundice: a review article. Tehran Univ Med J 2022; 80 (9) :681-685
URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-12092-fa.html
سعیدی رضا، سعیدی علی، ایزانلو عذری، حسینی مهدی. بررسی تاثیر حجامت گوش نوزادان در درمان زردی نوزادی: یک مقاله مروری. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1401; 80 (9) :681-685

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-12092-fa.html

1- مرکز تحقیقات سلامت نوزادان، پژوهشکده سلامت کودکان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، Saeidi@sbmu.ac.ir
2- گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات سرطان رضوی، دانشگاه بین المللی امام رضا (ع)، مشهد، ایران.
4- گروه پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
زردی در 80%-60 نوزادان در چند روز اول تولد رخ می‌دهد و بیشتر فیزیولوژیک بوده و معمولاً بدون درمان بهبود می‌یابد. حجامت گوش، یکی از درمان‌های زردی نوزادی است که در سال‌های اخیر رایج شده است. در این مطالعه مروری به ارزیابی مقالات و احادیث طبی برای کاربرد این روش در زردی نوزادی پرداخته‌ایم. در این مطالعه مروری، مقالات بانک‌های اطلاعاتی Pubmed، Cochrane، Collaboration library، Google schoolar، SID، Magiran و منابع حدیثی که به موضوع حجامت پرداخته بودند، در بین سال‌های 1983 تا 2019 وارد مطالعه شدند. در این مطالعه تمام مقالات با عنوان حجامت و حجامت نوزادان، حجامت اطفال، حجامت گوش و چکیده مقالات ارایه شده در کنفرانس‌ها وارد مطالعه شدند. سپس در مرحله ارزیابی مقالات تمام مطالعات نامرتبط با موضوع حجامت نوزادان از پژوهش خارج شدند. همچنین در این مطالعه همه منابع حدیثی شیعه و سنی و قرآن کریم مورد ارزیابی قرار گرفتند. ارزیابی احادیث توسط نرم‌افزار جامع الاحادیث که مجموعه کاملی از کتب حدیث شیعه و سنی می‌باشد انجام شد. در مجموع 1120 مقاله حجامت یافت شد که هیچکدام مربوط به زردی نوزادی نبودند، در کتب حدیث هم تنها دو روایت با مضمون تقریباً یکسان توصیه به حجامت شیرخواران بعد از چهار ماهگی نموده با هدف پیشگیری از بیماری و نه درمان آن آمده است که ارتباطی به حجامت گوش و درمان زردی نوزادی نداشت. طبق یافته‌های این مطالعه در ارزیابی مقالات متعدد و همچنین روایات حجامت، هیچ مقاله و روایتی یافت نشد که توصیه به حجامت گوش برای درمان زردی نوزادی کرده باشد.
واژه‌های کلیدی: حجامت، زردی، نوزادان.
نوع مطالعه: مقاله مروري |