دوره 54، شماره 1 - ( 1-1375 )                   جلد 54 شماره 1 صفحات 53-47 | برگشت به فهرست نسخه ها

Javadian A, Soltan Moradi F, Ozlati S. The effect of low power Laser (He-Ne) on open wound healing in mice. Tehran Univ Med J 1996; 54 (1) :47-53
جوادیان احمد، سلطان مرادی فریدون، عزلتی شبنم، منصوری علی، اسلامی محمد، کیانی لیلا، و همکاران.. اثرات پرتو لیزر کم توان (هلیوم-نئون) بر بهبود زخم های باز پوستی در موش. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1375; 54 (1) :47-53

در 100 موش سوری سالم، بالغ و ماده با وزنی حدود 20 تا 25 گرم دو زخم کامل و نسبتا قرینه با مساحت حدود 15+100 میلی مترمربع در ناحیه پشت ایجاد شده است موش ها بطور تصادفی در سه گروه قرار گرفته اند. گروه یک، تابش به زخم راست، گروه دو، تابش به زخم چپ و گروه سه، کنترل زخم های گروه های آزمون در طی 10 روز، روزانه بمدت 250 ثانیه مورد تابش لیزر هلیوم-نئون (طول موج 632.8nm و توان ثابت 16mw) قرار گرفتند. موش های گروه کنترل نیز در شرایط یکسان بمدت 250 ثانیه ثابت نگهداشته شدند. اندازه زخم ها هردو روز یکبار اندازه گیری شد همچنین هر سه روز یکبار از تعداد مشخصی از نمونه ها برای بررسی میکروسکوپی مراحل بهبود زخم بیوپسی بعمل آمد. تفاوت بهبود زخم، بین گروه آزمون و شاهد معنی دار بود همچنانکه بوسیله روش های آماری (مانند One way و SCHEFFE و ANOVA) با (?=0.05) تایید شد و بوسیله یافته های میکروسکوپی ثابت گردید. این آزمایش بصورت "Blind" انجام گرفت. هیچ تفاوت معنی داری بین بهبود زخم دوطرفه در گروه های آزمون مشاهده نشد. این تحقیق به این ایده که «لیزردرمانی» باعث آزاد شدن فاکتورهای سیستمیک بهبود زخم می شود قوت می بخشد.