دوره 52، شماره 1 و 2 - ( 1-1373 )                   جلد 52 شماره 1 و 2 صفحات 21-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khonsari N, Jafari P, Dukan J. The effect of anti-depressant Amitriptyline on the immune system. Tehran Univ Med J 1994; 52 (1 and 2) :16-21
خوانساری نعمت الله، جعفری پرویز، دوکان جان. اثر داروی ضد افسردگی آمی تریپتیلین بر روی سیستم ایمنی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1373; 52 (1 و 2) :16-21

در این مطالعه، اثر داروی ضد افسردگی آمی تریپتیلین بر روی پارامترهای سیستم ایمنی ارزشیابی گردید. آزمایشهایی بر روی دو سری از موشهای سالم و موشهایی که بوسیله دگزامتازون سیستم ایمنی آنها تضعیف شده بود (با ایجاد استرس تجربی) انجام گرفت. به موشهای هر دو گروه روزانه بمدت یک هفته 45 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن از داروی فوق تزریق شد. سپس، طحال آنها برداشته شد و سلولهای لنفاوی طحال برای بلاست ترانسفورماسیون بوسیله میتوژنهای مختلف، MLC و ترشح سیتوکاینهای Igs ،IL-1 ،IL-2 ،PGE2 آزمایش شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که در موشهای سالم مقدار PGE2 در اثر تزریق آمی تریپتیلین کاهش یافته، در صورتیکه سنتز و ترشح بقیه سیتوکاینها و همچنین (proliferation) سلولهای طحال در مجاورت میتوژنها افزایش پیدا کرده بود، این پارامترها که در موشهایی که به آنها دگزامتازون تزریق شده بود کاهش یافته بود با تزریق آمی تریپتیلین جبران گردید. نتایج حاصل حاکی از آن است که آمی تریپتیلین اثر تقویتی بر روی سیستم ایمنی دارد و در درمان دپرسیونهای روانی که یک نوع استرس نیز محسوب می شوند با تقویت سیستم ایمنی می تواند از عوارض ناشی از استرس جلوگیری نماید.

متن کامل [PDF 903 kb]   (2075 دریافت)