دوره ۳۳، شماره ۱ - ( ۸-۱۳۵۴ )                   جلد ۳۳ شماره ۱ صفحات ۴۵-۳۹ | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شریف رضا. دیورتیکول مجرای ادراری و گزارش یک مورد دیورتیکول بزرگ مجرای ادراری حاوی ۱۵ عدد سنگ در یک مرد ۳۸ ساله. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. ۱۳۵۴; ۳۳ (۱) :۳۹-۴۵

URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-۱-۲۰۳۷-fa.html


چکیده:   (۱۲۱۲۹ مشاهده)
- دیورتیکول مجرای ادراری از عوارض نسبتاً نادر در مجرا است که به دو علت مادرزادی و اکتسابی ایجاد می گردد. مطابق آمار منتشر شده از مراکز عملی جهان ، روز به روز بر تعداد تشخیص دیورتیکول مجرای ادراری افزوده می گردد که به نظر می رسد علت آن پیشرفت وسایل تشخیصی است.- وجود برجستگی نرم و کیستیک در مسیر مجرای ادراری که در ضمن ادرار کردن بزرگتر می شود و بر حجم آن در صورتی که قسمت قدامی مجرا ضمن میکسیون با دست گرفته شود ، افزوده می گردد و در موقع فشار بر روی آن مقداری ادرار و یا محلول چرکی خارج می گردد، علامت وجود دیورتیکول مجرای ادرار است. با این همه تشخیص قطعی و چگونگی وضع و موقعیت دیورتیکول مجرای ادراری مبتنی بر اورتروگرافی و اورتروسیستوگرافی میکسیونل می باشد که حجم و بزرگی و موقعیت و چگونگی دیورتیکول را مشخص می سازد.- وجود تومورهای بدخیم در داخل دیورتیکول و وجود سنگ یا سنگ های متعدد در داخل آن از مراکز مختلف علمی جهان گزارش شده است.- بیمار با داشتن 15 عدد سنگ در داخل دیورتیکول مجرای ادراری از موارد نسبتاً نادر و جالب دیورتیکول سنگ دار مجرای ادرار است.

متن کامل [PDF 648 kb]   (۱۳۰۴ دریافت)    

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb