دوره 71، شماره 2 - ( 2-1392 )                   جلد 71 شماره 2 صفحات 101-96 | برگشت به فهرست نسخه ها

Safaian B, Shokri S, Mohamadian S, Cheraghali F, Joibari L, Aryan Nejad S et al . Treatment of labial adhesion with topical estrogen and correlation with serum estradiol level. Tehran Univ Med J 2013; 71 (2) :96-101
صفائیان بارانک، شکری سیما، محمدیان سکینه، چراغعلی فاطمه، جویباری لیلا، آریان نژاد صفا و همکاران.. درمان چسبندگی لابیا با استروژن موضعی و ارتباط آن با سطح سرمی استرادیول. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1392; 71 (2) :96-101

1- گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی گرگان
2- گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی گرگان ، dr.shokri.83@gmail.com
3- مرکز تحقیقات تروما و جراحی بیمارستان سینا دانشگاه علوم پزشکی تهران
زمینه و هدف: سطح استرادیول سرم از عوامل مورد بحث در پیش‌آگهی مبتلایان به چسبندگی لابیا می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی سطح سرمی استرادیول و پاسخ‌دهی به استروژن موضعی در مبتلایان به چسبندگی لابیا می‌باشد.
روش بررسی: مطالعه به صورت مداخله‌ای و آینده‌نگر انجام گردید. 100 کودک از میان دختران مراجعه‌کننده به درمانگاه کودکان بیمارستان طالقانی شهر گرگان در سال 1390 انتخاب شدند. تشخیص بیماری با معاینه بالینی ناحیه وستیبول انجام گردید. معیارهای ورود به مطالعه شامل سن سه ماه تا هشت سال، عدم وجود علایم بلوغ، عدم ابهام تناسلی، عدم وجود علایم وولوواژنیت، وجود چسبندگی لابیا بیش‌تر از 25%، عدم سابقه درمان قبلی با استروژن موضعی به فاصله کم‌تر از دو هفته و عدم سابقه درمان ناکامل قبلی بود. در صورت عدم مصرف مناسب دارو از نظر زمان و مقدار آن، عدم مراجعه برای معاینات بعدی و بروز عوارض مربوط به درمان طی دوره درمانی هفت روزه بیمار از مطالعه خارج گردید.
یافته‌ها: بیش‌ترین فراوانی چسبندگی لابیا در کودکان زیر یک‌سال و کم‌ترین آن در کودکان 8-7 سال وجود داشت. 86 بیمار بهبودی کامل یا نسبی داشتند. در 14 کودک هیچ‌گونه‌ای شواهدی از بهبودی مشاهده نگردید. در هیچ‌کدام از بیماران شدت چسبندگی بدتر نگردیده بود. در افرادی که پاسخ مثبت به درمان داشتند، استرادیول خون در سطح پایین‌تری قرار داشت. اختلاف آماری معنی‌داری میان سطح استرادیول خون در موارد پیشرفت کامل یا نسبی در مقایسه با موارد بدون پیشرفت وجود داشت (044/0=P).
نتیجه‌گیری: در نهایت به نظر می‌رسد اثربخشی استفاده از کرم استروژن موضعی در بهبود چسبندگی لابیا در کودکانی که سطح استروژن پایین‌تری دارند بیش‌تر است.