دوره 67، شماره 10 - ( 10-1388 )                   جلد 67 شماره 10 صفحات 747-743 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zehtab M J, Mirbolook A R, Syavashi B, Shahrezayi M, Mirmostafa M. Risk of infection after open leg fractures: a survey in 66 patients. Tehran Univ Med J 2010; 67 (10) :743-747
زهتاب محمدجواد، میربلوک احمدرضا، سیاوشی بابک، شاهرضایی مصطفی، سادات میرمصطفی. عوامل موثر بر ایجاد عفونت در بیماران با شکستگی باز تایپ 2 گاستیلو: بررسی 66 بیمار. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1388; 67 (10) :743-747

1- گروه ارتوپدی، بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه ارتوپدی، بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، drmirbolok_ac@yahoo.com

زمینه و هدف: شکستگی‌های باز مستعد عفونت هستند. میزان بروز عفونت در شکستگی‌های باز به حالت‌های مختلف شکستگی، نوع اقدام درمانی، درمان آنتی‌بیوتیکی و مشخصات بیمار بستگی دارد. هدف از مطالعه یافتن ارتباط بین ریسک فاکتورها و عفونت ایجاد شده بود. روش بررسی: این مطالعه از نوع  Case controlبوده که به بررسی نتایج دو ساله درمان شکستگی باز تیپ II گاستیلو در 66 بیمار درمان شده در بیمارستان سینا طی سال‌های 1384- 1375 که تحت فیکساسیون خارجی قرار گرفته‌اند، می‌پردازد. از 66 بیمار مورد بررسی 33 بیمار (گروه مورد) طی دو سال پی‌گیری دچار عفونت شده بودند با 33 بیمار دیگر (گروه شاهد) که عفونت نکرده بودند از نظر ریسک فاکتورهای مؤثر در بروز عفونت تحت بررسی و مقایسه قرار گرفتند. هر دو گروه تحت فیکساسیون خارجی قرار گرفته بودند. یافته‌ها: میانگین سن بیماران در گروه مورد 2/42/34 و در گروه شاهد 7/34/35 سال بود نسبت مرد به زن در گروه مورد 6/2 و در گروه شاهد 75/1 بود. سیگاری بودن (002/0p=)، میانگین مدت مصرف سیگار (04/0p=)، میانگین تعداد دفعات تزریق خون (03/0p=)، انجام دبریدمان در کمتر از شش ساعت (01/0p=)، شکستگی همراه فمور (005/0p=) و تعداد افراد مبتلا به دیابت (0001/0p=) در دو گروه تفاوت معنی‌داری با هم داشتند ولی میانگین BMI (12/0p=)، میانگین سن، نسبت جنسیت و مکانیسم آسیب (4/0p=) در دو گروه تفاوت معنی‌داری با هم نداشتند. نتیجه‌گیری: در میزان بروز عفونت در شکستگی‌های باز تیپ II گاستیلو عواملی چون زمان انجام دبریدمان، ابتلا به دیابت، محل شکستگی و مصرف سیگار بسیار مهم هستند و عواملی چون میانگین BMI، جنسیت و سن تأثیری در میزان بروز عفونت ندارند.