دوره 72، شماره 12 - ( اسفند 1393 )                   جلد 72 شماره 12 صفحات 869-865 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tafaghodi F, Zamani A, Mousavi S S. Tumoral Calcinosis: case report. Tehran Univ Med J 2015; 72 (12) :865-869
تفقدی فرهاد، زمانی علی، موسوی سیده صابره موسوی. تومورال کلسینوزیس: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1393; 72 (12) :865-869

1- گروه رادیولوژی دانشکده پزشکی، بیمارستان امام‌خمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه کودکان، دانشکده پزشکی، بیمارستان امام‌خمینی (ره)، بیمارستان ولیعصر (عج)، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، azamani@tums.ac.ir
3- گروه کودکان، دانشکده پزشکی، بیمارستان امام‌خمینی (ره)، بیمارستان ولیعصر (عج)، دانشگاه علوم پزشکی تهران
زمینه و هدف: تومورال کلسینوزیس (Tumoral calcinosis) یک اختلال ارثی و نقص در تنظیم متابولیسم فسفات و یک نوع کلسینوزیس ایدیوپاتیک می‌باشد که به رسوب فسفات کلسیم در بافت‌های اطراف مفاصل گفته می‌شود و باعث ایجاد توده‌های کلسیفیه با حدود لبوله و مشخص در اطراف مفاصل بزرگ و رسوب در سطوح اکستانسورها می‌شود. معرفی‌بیمار: بیمار دختر هفت ساله‌ای است که به خاطر تورم دردناک بین انگشتان سوم و چهارم دست چپ و هیپ چپ همراه با قرمزی و ترشحات زردرنگ در سال 1391 در بخش کودکان بیمارستان ولیعصر (عج) بستری شد و در رادیوگرافی توده‌های کلسیفیه به‌صورت کدورت‌های فراوان و متراکم در اطراف آن داشت. بیمار با تشخیص تومورال کلسینوزیس تحت درمان جراحی برداشتن توده قرار گرفت و در ادامه با کلوگزاسیلین و رژیم غذایی کم فسفات درمان شد. نتیجه‌گیری: تومورال کلسینوزیس به‌ندرت مفاصل انگشتان دست را گرفتار می‌کند و به‌علت فشار توده کلسیفیه روی اعصاب (Cutaneus) دردناک می‌گردد و گاهی اوقات با ترشحات استریل همراه بوده که به‌ندرت مانند بیمار ما دچار عفونت ثانویه می‌گردد. رادیولوژیست می‌تواند نقش مهمی در تشخیص زودرس بیماری و عوارض احتمالی آن داشته باشد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |