دوره 73، شماره 6 - ( شهریور 1394 )                   جلد 73 شماره 6 صفحات 467-462 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ebrahimian R, Tasa D. A patient with isolated pancreatic tuberculosis: case report. Tehran Univ Med J 2015; 73 (6) :462-467
ابراهیمیان رامین، تاسا داود. گزارش بیمار مبتلا به سل ایزوله‌ی پانکراس: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1394; 73 (6) :462-467

1- گروه جراحی عمومی، بیمارستان بعثت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- گروه جراحی عمومی، بیمارستان بعثت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی همدان ، davodtasa@gmail.com
زمینه و هدف: سل در کشورهای در حال توسعه شایع است ولی درگیری احشای شکمی به وسیله آن اتفاق ناشایعی است. اکثر موارد سل پانکراس در زمینه سل منتشر (Milliary) بوده و ابتلای ایزوله پانکراس بسیار نادر است. روش بررسی: بیمار زن 52 ساله‌ای بودند که در زمستان سال 1392 با شکایت درد اپی‌گاستر، کاهش وزن طی سه ماه مراجعه کردند. در بررسی‌های تصویربرداری توده‌ی cm 2×2 در سر پانکراس دیده شد. بیمار تحت لاپاراتومی تشخیصی قرار گرفت. نتیجه‌گیری: توده‌ی نکروزه در سر پانکراس بود. در بررسی فروزن سکشن گرانولوم سل تشخیص داده شد. از این‌رو بیمار تحت درمان دارویی ضد سل قرار گرفت. در بررسی‌های بعد درمان توده‌ی پانکراس از بین رفت. با در نظر داشتن بیماری سل در توده‌های پانکراس و بررسی بیشتر پیش یا حین عمل می‌توان از تحمیل اعمال جراحی پیچیده به بیمار جلوگیری کرد.
نوع مطالعه: گزارش موردي |