دوره 74، شماره 1 - ( فروردین 1395 )                   جلد 74 شماره 1 صفحات 74-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pourali L, Khazaee A, Ayati S, Layegh P, Dadgar S, Mirza Marjani F et al . Herpes encephalitis during pregnancy: a case report of maternal death. Tehran Univ Med J 2016; 74 (1) :70-74
پورعلی لیلا، خزاعی آزاده، آیتی صدیقه، لایق پروانه، دادگر سلمه، میرزامرجانی فاطمه و همکاران.. آنسفالیت هرپسی در بارداری: گزارش یک مورد مرگ مادر. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1395; 74 (1) :70-74

1- گروه زنان و زایمان، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
2- گروه زنان و زایمان، مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، ayatis@mums.ac.ir
3- گروه رادیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

زمینه: آنسفالیت هرپسی شایع‌ترین علت انسفالیت کشنده است. در این مطالعه یک مورد مرگ مادر ناشی از آنسفالیت هرپسی گزارش شد.

معرفی بیمار: زن باردار 16 ساله‌ای با حاملگی 36 هفته به‌علت تشنج تونیک-کلونیک ژنرالیزه و فشار‌خون mmHg 90/140 با تشخیص اکلامپسی به اورژانس زنان بیمارستان قائم اعزام شد. بیمار به‌علت دیسترس جنینی با تشخیص اکلامپسی دور از زایمان سزارین شد. پس از شش ساعت به‌علت بروز تب و تداوم اختلال هوشیاری، تصویربرداری مغزی با MRI انجام شد که نرمال بود. با تشخیص احتمالی مننگوآنسفالیت ویرال آسیکلوویر وریدی تجویز شد. واکنش زنجیره‌ای پلیمراز در بررسی مایع مغزی-نخاعی از نظر ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک، مثبت و بیمار با تشخیص آنسفالیت هرپسی و انفارکت دو طرفه در زمینه تشنج‌های مکرر پس از 35 روز فوت شد.

نتیجه‌گیری: بروز تشنج در زنان حامله و تشخیص اولیه اکلامپسی نباید مانع از توجه پزشک به سایر تشخیص افتراقی‌های مهم و کشنده شود.

نوع مطالعه: گزارش موردي |