دوره 74، شماره 4 - ( تیر 1395 )                   جلد 74 شماره 4 صفحات 302-297 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghavami S M, Abedinzadeh R, Sajjadian F. Fetal cardiac rhabdomyoma: case report. Tehran Univ Med J 2016; 74 (4) :297-302
قوامی سید مصطفی، عابدین زاده رامین، سجادیان فخرالسادات. گزارش یک مورد نادر رابدومیوما در قلب جنین: گزارش موردی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1395; 74 (4) :297-302

1- گروه رادیولوژی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
2- مرکز تصویربرداری دی تبریز (مرکز بررسی ناهنجاری‌های جنینی)، تبریز، ایران.
3- گروه رادیولوژی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران. ، mariasajjadian@yahoo.com

زمینه و هدف: تومور اولیه در قلب جنین از موارد نادر دوران جنینی است. رابدومیوما در بیشتر موارد از بطن‌ها منشاء می‌گیرد و گاهی ممکن است منشاء آن از دهلیزها و یا از سطح اپیکارد باشد. با وجود خوش‌خیم بودن ضایعه، قرارگیری در نواحی حساس قلب ممکن است منجر به آریتمی کشنده و انسداد حفرات قلب شود. رابدومیوماهای متعدد اکثراً همراه با بیماری توبروس اسکلروزیس است، این بیماری با عقب‌ماندگی ذهنی و تشنج در شدت‌های مختلف تظاهر می‌نماید. سونوگرافی در جریان بررسی‌های روتین برای آنومالی‌های جنینی بهترین روش برای تشخیص رابدومیوما است. در بررسی مقالات چاپ شده از ایران مورد مشابه گزارش نشده است.

معرفی بیمار: خانم باردار 24 ساله با جنین 31 هفته که در بررسی سونوگرافی در مرکز تصویربرداری دی تبریز، توده در بطن چپ قلب جنین مشاهده گردید.

نتیجه‌گیری: تشخیص به موقع این تومور در دوران جنینی به دلیل برنامه‌ریزی و پیگیری بیماری و عوارض آن، از جمله نارسایی قلبی و انسداد خروجی حفرات قلب و همراهی آن با بیماری توبروس اسکلروزیس حایز اهمیت است.

واژه‌های کلیدی: رابدومیوما، قلب، جنین، سونوگرافی
نوع مطالعه: گزارش موردي |