زمینه و هدف: استفاده از گرافت غضروفی خردشده در سالهای اخیر در جراحی رینوپلاستی مورد توجه جراحان پلاستیک قرار گرفته است، با این حال امکان جذب غضروفها در درازمدت بهطور معمول وجود دارد. هدف این مطالعه بررسی تاثیر سلولهای بنیادی برگفته از چربی بر بقای گرافتهای غضروفی خردشده بود.
روش بررسی: در پژوهش کنونی که یک مطالعه مداخلهای بود و در سال 1393 در آزمایشگاه حیوانات بیمارستان حضرت فاطمه (س) انجام شد، 10 خرگوش سفید نیوزلندی، با میانگین وزن 2000 تا g 2500 انتخاب شده و سلولهای بنیادی از بافت چربی سطح داخلی کشاله ران هر یک از خرگوشها تهیه شد. گرافتهای غضروفی خردشده آغشته و غیرآغشته به سلولهای بنیادی اتولوگ بهترتیب در پاکتهای زیرجلدی طرفین خط وسط پشتی هر یک از خرگوشها قرار داده شد و وزن آنها پیش از ایمپلنتیشن و پس از اکسپلنتیشن اندازهگیری و ثبت شد. بررسیهای مربوط به کندروسیتهای زنده، 10 هفته پس از ایمپلنتیشن انجام شد.
یافتهها: میانگین تفاضل وزن غضروفهای خردشده بین دو گروه (سمت مداخله و سمت کنترل) با یکدیگر متفاوت بود، بهطوری که این میانگین در سمت مداخله بهطور معناداری بیشتر از سمت کنترل بود (021/0P=). میانگین تعداد کندروسیتهای زنده در سمت مداخله بهطور معناداری بالاتر از سمت کنترل بود (001/0P<).
نتیجهگیری: این یافتهها از نقش سلولهای بنیادی برگرفته از چربی بر افزایش بقای گرافتهای غضروفی خردشده حمایت میکند، اگرچه مکانیسم واقعی آن تعریف نشده است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |