دوره 75، شماره 6 - ( شهریور 1396 )                   جلد 75 شماره 6 صفحات 423-417 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghazavi-Khorasgani N, Janghorban-Laricheh E, Tavalaee M, Zohrabi D, Abbasi H, Nasr- Esfahani M H. Evaluation of post-acrosomal sheath WW domain binding protein expression in spermatozoa from infertile men with varicocele. Tehran Univ Med J 2017; 75 (6) :417-423
قضاوی خوراسگانی نسیم، جانقربان لاریچه الهام، تولائی مرضیه، ظهرابی دینا، عباسی همایون، نصراصفهانی محمد حسین. ارزیابی بیان پروتیین متصل به دُمین WW غلاف خلف آکروزومی در اسپرماتوزوآی مردان نابارور با واریکوسل. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران. 1396; 75 (6) :417-423

1- پژوهشگاه رویان، پژوهشکده زیست فناوری جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات پزشکی تولیدمثل، گروه زیست فناوری تولیدمثل، اصفهان، ایران. گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، موسسه آموزش عالی نور دانش، میمه، اصفهان، ایران.
2- پژوهشگاه رویان، پژوهشکده زیست فناوری جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات پزشکی تولیدمثل، گروه زیست فناوری تولیدمثل، اصفهان، ایران. ، Tavalaee.m@royaninstitute.org
3- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، موسسه آموزش عالی نور دانش، میمه، اصفهان، ایران.
4- مرکز باروری و ناباروری اصفهان، اصفهان، ایران.
5- پژوهشگاه رویان، پژوهشکده زیست فناوری جهاد دانشگاهی، مرکز تحقیقات پزشکی تولیدمثل، گروه زیست فناوری تولیدمثل، اصفهان، ایران. مرکز باروری و ناباروری اصفهان، اصفهان، ایران.
زمینه و هدف: پروتیین متصل به دُمین WW غلاف خلف آکروزومی (PAWP) به‌عنوان یکی از فاکتورهای اسپرمی مرتبط با فعال‌سازی تخمک معرفی شده که در اسپرماتیدهای طویل شده، بیان می‌گردد. مطالعات پیشین نشان داده‌اند که افزایش دمای بیضه در مردان نابارور با واریکوسل می‌تواند روی کیفیت مایع منی، بیان ژن‌ها و پروتیین‌ها تاثیر گذارد. در این مطالعه، بیان PAWP در هر دو سطح RNA و پروتیین و همچنین آسیب DNA اسپرم بین مردان بارور و مردان نابارور با واریکوسل مقایسه شد.
روش بررسی: در این مطالعه مورد-شاهدی، نمونه‌های مایع منی از ۲۰ فرد بارور و ۳۵ نابارور با واریکوسل مراجعه کننده به مرکز باروری و ناباروری اصفهان از دی ۱۳۹۴ تا شهریور ۱۳۹۵ جمع‌آوری شده بود. پارامترهای اسپرمی، آسیب DNA، بیان PAWP در هر دو سطح RNA و پروتیین به‌ترتیب بر اساس دستور کار سازمان بهداشت جهانی، تست کروماتین، واکنش زنجیره پلی‌مراز همزمان و تکنیک وسترن بلات مورد ارزیابی قرار گرفت و داده‌ها مقایسه گردید.
یافته‌ها: میانگین غلظت اسپرم، درصد تحرک و بیان PAWP در هر دو سطح RNA (۰/۰۰۱P<) و پروتیین (۰/۰۳P=) در افراد نابارور با واریکوسل در مقایسه با افراد بارور به‌طور معناداری پایین‌تر بود. همچنین میانگین درصد مورفولوژی غیرطبیعی اسپرم و آسیب DNA افراد نابارور با واریکوسل در مقایسه با افراد بارور به‌طور معناداری بیشتر بود (۰/۰۳P=).
نتیجه‌گیری: بیان PAWP به‌عنوان پروتیینی که در فرآیند اسپرماتوژنز و لقاح نقش دارد، در افراد نابارور با واریکوسل کاهش یافت. همچنین سلامت DNA اسپرم در این افراد مختل شده که می‌توان به‌عنوان اتیولوژی‌های مهم ناباروری در نظر گرفت.